Ta deg en pause

Annonse

Kastet kulepenn etter Siv Jensen – traff Børge Brende

Noen ganger går det en kule varmt innad i regjeringen. Solvik-Olsen kastet en kulepenn etter Siv Jensen under en betent vei-debatt.

0

Annonse

Det er VG som melder om den noe uvanlige debattmetoden til Solvik-Olsen 28. april.

Hendelsen skjedde på et regjeringsmøte i 2015. Samferdselsministeren forteller til VG at det var penger til vei som ble et betent tema. I full irritasjon sendte han en penn etter Frp-lederen. Pennen traff imidlertid daværende utenriksminister Børge Brende.

– Jeg bommet på Siv. Det skjedde faktisk at jeg traff Børge, men det var ikke meningen. Han våknet jo av det, sier Solvik-Olsen til VG.

Les også: Avslørte trafikkskolen ved å gå “undercover”

Sur og gretten

Solvik-Olsen beklaget seg ikke der og da, og forteller at han var sur og gretten.

Annonse

– Jeg er ikke langsint, og Børge forsto at engasjementet var stort, sier han til VG.

Samferdselsministeren forteller videre at bompenger også kan få penner til å fly, men det er det opposisjonen som står bak.

Børge Brende tok det hele ganske sindig, men han ble overrasket da penner begynte å fly, ifølge Solvik-Olsen.

Kraftig engasjement

Han anbefaler imidlertid ikke trikset til andre statsråder.

– Nei, jeg tror det reflekterer at når vi diskuterer, er det kraftig engasjement. Veldig ofte sitter man og blir veldig engasjert. Som regel løser ting seg bra, mens andre ganger blir man veldig sure. Pennekasting anbefales ikke, fordi man ikke sitter i slike møter med vernebriller på seg. Men det viktige er at vi er åpne og ærlige når vi diskuterer, sier han til VG.

Solvik-Olsen forteller at hendelsen i ettertid er blitt en intern spøk i regjeringen, og at han nå pleier å legge noen penner pyntelig foran seg som en slags advarsel.

Annonse