Ta deg en pause

Annonse

Tok 16 litauere for kjøre- og hviletidsbrudd samtidig

En litauisk turbiloperatør skulle drive opplæring på deres norske rute. Opplæringen endte med anmeldelse av selskapet for kjøre- og hviletidsbrudd.

0

Annonse

En litauisk buss ble på søndag stoppet i kontroll på Lærdal. Det kom frem under kontrollen at alle passasjerene hadde brutt kjøre- og hviletidsbestemmelsene.

– Det var en spesiell fangst, sier Torgeir Bang i Statens vegvesen til porten.no.

Les mer: 50.000 i bot for å låne bort sjåførkort

Firmaet fikk skylden

Turbiloperatøren ønsket å drive opplæring på en av deres faste ruter i Norge. Under opplæringen byttet sjåførene på å kjøre bussen. Dette resulterte i en døgnhvile på seks og en halv time i løpet av det siste døgnet.

– Det er ikke hvile når du er passasjer, påpeker Bang overfor avisen.

Turbiloperatøren ble anmeldt i stedet for sjåførene, som ble innlosjert på hotell i Lærdal for kvelden.

Annonse

– Det syntes de var veldig greit, og de syntes det var en god opplæring at kontrolløren forklarte dem regelverket. Sjefen skjønte at han hadde gjort en feil, noe han også ga uttrykk for. Det var hans opplegg, så da valgte vi å politianmelde firmaet.

– Det er en stor turoperatør som kjører mye i Norge, særlig her på Vestlandet. Vi kjenner de fra før, sier Bang.

Ikke morsomt

Avisen skriver videre at Bang ikke mistenker at lovbruddet ble gjort med vilje, eller at det var en del av opplæringen. Videre forteller kontrolløren at ikke ser humoren i at en sjef med 16 sjåfører på opplæring blir tatt i å ikke kunne reglene.

– Jeg synes det er mer synd enn komisk. Han prøvde å gjøre noe bra, men så fikk han det ikke til.

Han tror ikke målet var å lære de opp i å bryte loven, men å få det meste ut av tiden de hadde i Norge. Det er likevel positivt at de sørger for å gi sjåførene opplæring, understreker Bang.

– Men det er synd at de ikke tar seg tid til å gjøre det skikkelig, sier han.

Annonse