Ta deg en pause

Annonse

Vant pengepremie i fylkesmesterskapet i Transport og Logistikk

Torsdag 22. mars gikk fylkesmesterskapet i logistikk av stabelen. Vinneren, Kevin Tallaksen, stakk av med pengepremien på 3000 kroner.

0

Annonse

Fem deltagere konkurrerte i forskjellige ferdighetsøvelser som presisjonskjøring med truck, teori og lastsikring. Pengepremien var donert av Opplæringskontoret for service og samferdsel og kom overraskende på vinneren.

– Pengepremien var overraskende. Det forventet jeg ikke i det hele tatt, sier fylkesmesteren og legger til:

– Det føltes veldig bra å vinne. Selve konkurransen gikk bedre enn det jeg trodde, så seieren kom overraskende på.

Kevin Tallaksen er storfornøyd med seieren. Foto: Lars Thorvaldsen.
– Moro å få muligheten

Han forteller at han ikke helt vet hva han skal bruke pengene på, men mest sannsynlig går de til kos med venner. Videre forteller han at opplegget var veldig bra.

– Jeg har aldri vært med før, så det var moro å få muligheten til å være med. Vi har jo jobbet i hele år med de utfordringene vi fikk under konkurransen. Jeg har også vært utplassert hos SAS, så det har sikkert gitt noen fordeler, sier han fornøyd.

Utfordrende øvelser

Elvene gikk igjennom fire øvelser. En teoriøvelse, presisjonskjøring, truckkjøring med gods på pall og lastsikring. Totalt var det fem elever fra Jessheim og Vestby videregående skole med i konkurransen.

Annonse

– Truckkjøring med gods på pall er mer utfordrende enn det høres ut som. Øvelsen går ut på å frakte et fat med vann uten å søle, og det kan være en krevende operasjon, sier lærer for Transport og logistikk ved Jessheim videregående skole, Harald Olsen Langbakke.

Han er en av de som har vært med på å arrangere fylkesmesterskapet.

Lærer ved Transport og logistikk på Jessheim videregående skole, Harald Olsen Langbakke. Foto: Lars Thorvaldsen.

– Slike konkurranser er viktig for å styrke omdømme og bidra til økt rekruttering i faget. I tillegg får elevene en glød for faget når de får prøve seg mot hverandre, og det er motiverende, sier han og legger til:

– Vi mener yrkesfagkonkurranser er en god måte å undervise på. I tillegg bidrar det til økt status, og konkurransen i dag er uttaket til Skole-NM som arrangeres i april.

Fylkesmesterskapet i logistikk

Fylkesmesterskapet i Transport og Logistikk ble arrangert på Jessheim videregående skole torsdag 22. mars. Vinneren går da videre til Skole-NM som arrangeres i april.

Årets deltagere i fylkesmesterskapet er:

  1. Første plass: Kevin Tallaksen, Jessheim videregående skole.
  2. Andre plass: Fredrik Christoffersen, Jessheim videregående skole.
  3. Tredje plass: Henning Riis, Vestby videregående skole.
  4. Fjerde plass: Fredrik Vollbu Injer, Jessheim videregående skole.
  5. Femte plass: Espen Midtbø, Vestby videregående skole.

Annonse