Ta deg en pause

Annonse

Vegvesenet installerer alkolås

Fremover skal det bli installert flere hundre Dräger Alkolås i Vegvesenets kjøretøyer. Det er Toolpack som skal stå for jobben.

0

Annonse

Toolpack i Drammen i Buskerud vant nylig en fire år lang prestisjekontrakt med Statens vegvesen om ombygning og tilpasninger av kjøretøy til en verdi på rundt 15 millioner kroner i året.

En av underleverandørene som var med i tilbudet fra Toolpack var KGK Norge AS med Dräger Alkolås. Det betyr at installasjoner av alkolås i bilene som blir tilpasset hos Toolpack vil få Dräger Alkolås innmontert.

Sikret for fire år

– Vi er utrolig glad for å ha vunnet kontrakten som sikrer oss mye aktivitet i fire år, og hvor vi sammen med gode partnere som KGK Norge vil kunne sikre innmontering av gode løsninger i bilene eid av Statens Vegvesen, sier daglig leder John Idar Oseberg i Toolpack i en pressemelding.

– Vi antar at vi årlig i de neste fire årene vil tilpasse og bygge om ca. 200 biler årlig, hvor mange vil få innmontert alkolås.

Familiebedriften Toolpack har 5.700 kvadratmeter til rådighet for ombygning av biler, og tilpasser ca. 25 kjøretøy i uken. I tillegg har selskapet en avdeling i Skien i Telemark som tilpasser fire-fem biler i uken.

Annonse

Alkolåsen kan skille alkohol i utåndingsluft fra alkohol som finnes i munnskyllevann, spylervæske eller håndsprit. Som bruker kan man føle seg trygg på at feilaktige prøver grunnet ytre påvirkninger ikke registreres.

Stadig flere setter krav

Flere kommuner og fylkeskommuner, men også private bedrifter har allerede satt krav til alkolås. I tillegg stilles det krav til montering av alkolås i ulike anbud.

Stortinget vedtok den 2. juni 2015 enstemmig å innføre krav om alkolås i kjøretøy som driver persontransport. Samferdselsdepartementet har jobbet med Statens Vegvesen om å forberede oppfølgingen av Stortingets vedtak om utforming av regelverket. Saken ligger nå til behandling i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite.

– Vi er stolt av å være partner med Toolpack om å levere løsninger til Statens Vegvesen, sier Christian Salvesen, prosjektansvarlig for samarbeidet med Toolpack hos KGK Norge.

– Vi har blant annet nylig levert alkolås til Østfold Taxitjenester som har montert det i sine 46 drosjer.

KGK Norge har også nylig inngått en stor avtale med ODI/NTI som samordner innkjøp til taxinæringen i Norge.

Annonse